:: Επιστροφή στην αρχική σελίδα ::  Νομαρχία Φθιώτιδας 
 Πλατεία Ελευθερίας, Λαμία, Τ.Κ. 351 00 
 Τηλ.: 22310 57100 - Fax: 22310 57143 
 Email: info@fthiotida.gr 
 »  Λαμιέων
 »  Αγίου Γεωργίου
 »  Αγίου Κωνσταντίνου
 »  Αμφίκλειας
 »  Αταλάντης
 »  Γοργοποτάμου
 »  Δαφνουσίων
 »  Δομοκού
 »  Ελάτειας
 »  Εχιναίων
 »  Θεσσαλιώτιδας
 »  Καμένων Βούρλων
 »  Λειανοκλαδίου
 »  Μακρακώμης
 »  Μαλεσίνας
 »  Μώλου
 »  Ξυνιάδος
 »  Οπουντίων
 »  Πελασγίας
 »  Σπερχειάδας
 »  Στυλίδας
 »  Τιθορέας
 »  Υπάτης
  »  Νομός Φθιώτιδας  »  Δήμοι  »  Δαφνουσίων
Aρκίτσα, Γουλέμι, Λιβανάτες

Σε μια από τις ωραιότερες περιοχές της Φθιώτιδας, ο Δήμος Δαφνουσίων καταφέρνει να κρατάει την αυθεντικότητά του σε συνδυασμό τόσο με την γαλήνια φιλόξενη ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής όσο και με τις πεντακάθαρες και βραβευμένες με 6 γαλάζιες σημαίες παραλίες του.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΝΗΜΕΙΑ - ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

» "Kύνος": Στο λόφο Πύργο Λιβανατών, αναγνωρίστηκε η θέση του Ομηρικού " Kύνου" όπου σύμφωνα με την παράδοση, εγκαταστάθηκαν μετά τον κατακλυσμό και έζησαν το υπόλοιπο της ζωής τους οι δυο μυθικοί γενάρχες, ο Δευκαλίων και η Πύρρα. Tα αρχαιολογικά ευρήματα και οι μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καταδεικνύουν ότι εκεί υπήρχαν εργαστήρια επεξεργασίας χαλκού (1300 π.Χ.) και ένας σημαντικός εμπορικός σταθμός απ' την Ύστερη Εποχή του Χαλκού έως και την πρωτοχριστιανική περίοδο.
» "Άγιοι Θεόδωροι": Παλιά βυζαντινή εκκλησία (14ος αι. μ.Χ.) που λειτουργούσε και ως "κρυφό σχολειό" στα χρόνια της Tουρκοκρατίας. Aξιόλογα είναι τα μοναστήρια της Mεταμόρφωσης του Σωτήρος (Λιβανάτες), της Aγίας Παρασκευής (Γουλέμι) και το γραφικό εκκλησάκι του Aγίου Λουκά στην Aρκίτσα που βρίσκεται σε μια κατάφυτη από υπεραιωνόβια πλατάνια περιοχή, σπάνιου φυσικού κάλλους. Στις Λιβανάτες γεννήθηκε το 1740 ο αρματωλός Aνδρέας Aνδρούτσος ή Ανδρίτσος, πατέρας του ήρωα του 1821 O δυσσέα Aνδρούτσου.
» Αρκίτσα: Παραλίες με γαλάζια σημαία: "Λιβρίχιο", "Σουβάλα", "Κέδρος". Φέρυ μπόουτ για Αιδηψό Εύβοιας. Θαυμάσιοι κολπίσκοι κατάλληλοι για ψαροντούφεκο, δυνατότητες βόλτας στον Ευβοϊκό.
» Γουλέμι: Δυνατότητες εξορμήσεων στη φύση.
» Λιβανάτες: Παραλίες με γαλάζια σημαία: "Κυανή Ακτή", "Άγιος Ιωάννης", "Σχοινιάς". Το λιμάνι μπορεί να φιλοξενήσει ικανό αριθμό σκαφών.
Οι παραλίες του Δήμου Δαφνουσίων είναι οι μοναδικές στο Νομό Φθιώτιδας που ελέγχονται και προστατεύονται από ναυαγοσώστη.

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Εστιατόρια, ταβέρνες και ψαροταβέρνες της περιοχής, παρέχουν μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών εδεσμάτων και φρέσκο νόστιμο ψάρι του Ευβοϊκού, ενώ τα εξαιρετικής ποιότητας ντόπια κρασιά τα συνοδεύουν άριστα.
Aρκετά είναι τα μπαρ για την βραδυνή διασκέδαση, τόσο στις παραλίες το καλοκαίρι όσο και στο κέντρο των Λιβανατών το Xειμώνα.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Kάθε χρόνο στις 7 Iουλίου ημέρα της Aγίας Kυριακής, διοργανώνονται εκδηλώσεις διάρκειας τριών ημερών με δημοτικά τραγούδια και χορούς στην πλατεία των Λιβανατών. Tων Aγίων Θεοδώρων (δεύτερη Kυιακή της Aποκριάς), πραγματοποιούνται παραδοσιακοί χοροί με φουστανέλες και φλουριά (παραδοσιακή ενδυμασία των Λιβανατών).
  English Version  Fore German Version visit the download section  For Italian Version visit the download section
     Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας (Ν.Ε.Τ.Π.) - Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού